Första h1

Den 16-17 september deltar de sex kommunerna från Sundsvallsregionen på mässan Business Arena i Stockholm. Målet är att intressera fastighetsbolag och investerare att satsa i regionen.

 
– Vi vill stärka hela regionen genom att finnas på plats tillsammans, säger Lena Ilic Mattsson, vd, Hudiksvalls Näringslivs AB.

De sex kommuner som deltar är Härnösand, Timrå, Sundsvall, Ånge, Nordanstig och Hudiksvall. I en gemensam monter presenteras de fördelar som finns med att etablera sig och investera i Sundsvallsregionen. 

– Vi är Norrlands största arbetsmarknad med nästan 200 000 invånare, och regionen är strategiskt placerad mitt i Sverige. Den växer och vi vill fortsätta att växa, säger Anita Öberg, vd/näringslivschef, Näringslivsbolaget i Sundsvall AB.

I mässmaterialet porträtteras bland annat nio näringslivsprofiler, som berättar om sina erfarenheter av att verka i regionen. Bland dem finns SEBs vd Annika Falkengren, Permobils vd Jon Sintorn och Hans Martin, grundare och vd för tillväxtföretaget SenseAir i Delsbo.

Business Arena är Nordens ledande mötesplats för aktörer inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. Mässan har funnits sedan 2001 och samlar nästan 6 000 aktörer. Under de två dagarna finns också möjlighet att lyssna på 300 olika talare.

– Här har vi chansen att möta potentiella investerare och andra aktörer som är viktiga för att regionen ska kunna fortsätta utvecklas, säger Uno Jonsson, tillväxtchef Härnösands kommun.

– Det är också viktigt att vi finns här tillsammans alla sex och visar att vi jobbar för en gemensam sak. En extern investerare bryr sig ju inte om var kommungränserna går, säger Peter Germer, näringslivschef Timrå kommun.

För mer information, kontakta:
SUNDSVALL
Anita Öberg, vd/näringslivschef, Näringslivsbolaget i Sundsvall AB
Telefon: 070-256 45 25

NORDANSTIG
David Lindqvist, tf näringslivschef, Nordanstigs kommun
Telefon: 0652-361 49

TIMRÅ
Peter Germer, näringslivschef, Timrå kommun
Telefon: 070-300 00 72

HUDIKSVALL
Lena Ilic Mattsson, vd, Hudiksvalls Näringslivs AB
Telefon: 072-223 91 82

ÅNGE
Tommy Eriksson, näringslivsansvarig, Ånge kommun
Telefon: 073-089 57 71

HÄRNÖSAND
Uno Jonsson, tillväxtchef, Härnösands kommun
Telefon: 070-648 25 11